Web Services Contract First (WSCF)

I stedet for at kode en web service i visual studio kan du auto-generere koden fra specifikationen (kontrakten). Thinktecture har lavet et lille værktøj til Visual Studio 2005 som bygger WSDL filen og bagefter web service implementeringen og data klasser.

Der findes en god tutorial på Thinktecture’s hjemmesiden. Det eneste, som var uklart for mig, var mappning af input og output parametre for web service metoderne. Dette sker i trin 4 ved at vælge fra drop-down listen ‘Message Body’. Efter WSDL’en er dannet første gang, kan den editeres ved at vælge ‘Edit WSDL Interface Description’ fra kontekstmenuen.

Følgende schema’er skal du bruge før du kører Thinktecture’s værktøj:

  • Datatyper som simple type eller complex type.
  • Elementer for alle input og output parametre til webmetoderne.

Metoden har følgende ‘problemer’:

  • Alt autogeneret kode ligger i samme namespace. Det er et problem, hvis du bygger flere versioner af sammen webservicen.
  • Noget omkring XML serialisering, som jeg ikke kan huske.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.